Muhammed, 6 Yaşındaki Aişe ile Evleniyor

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt






49 yaşındaki Muhammed, 6 Yaşındaki Bir Çocuk (Aişe) ile Evleniyor. Yine Aişe’nin kendisinin anlattığını dile getiren bir hadis:

Bu hadisin başında, Aişe aynen şöyle diyor:

- “Peygamber benimle evlendi; BEN O SIRADA 6 YAŞINDAYDIM.” (1)
Evet, bir yanda 49 yaşındaki Muhammed, öbür yanda 6 yaşındaki Aişe. Evleniyorlar.
Muhammed’le evlendiği zaman Aişe’nin 6 yaşında olduğunun İslam dünyasında, tümMüslümanlarca kabul edilmesi zorunlu. Çünkü bunu anlatan “hadis”, tartışmasız “sağlam (sahih)” kabul edilir. Bu hadisi, İslam dünyasında en sağlam olarak benimsenegelmiş olan Buhari’nin ve Müslim’in “e’s-Sahih”lerinde de buluyoruz.




Anlatıldığına göre, “evlilik” gerçekleşiyor” ama yine de 3 yıl kadar “zifaf” (yani gerdeğe girme, cinsel birleşme olayı) gerçekleşmiyor. Bu süre geçtikten sonra oluyor “zifaf”. Aişe 9 Yaşındayken, 52 Yaşındaki Muhammed’in Koynuna Veriliyor

“Hadis”i izleyelim. Aişe anlatıyor:

- “Ve ben dokuz yaşındayken benimle gerdeğe girdi.
Medine’ye göçmüştük. Haris İbn Hazrec oğullarına konuk olduk. O sırada sıtmaya yakalandım.

Saçlarım döküldü. Saçlarım yeniden geldi; bölükler oluştu. Annem Ümmü Ruman bana geldi.

Arkadaşlarımla birlikte salıncakta (ya da tahterevallide) sallanıyorduk. Annem beni çağırdı. Yanına gittim. Benden ne istediğini bilmiyordum. Elimi tuttu (Alıp götürdü.). Evin kapısına gelince durdurdu.

Soluk soluğa kalmıştım. Sonunda soluğum biraz yatıştı. Annem, sonra biraz su alıp yüzüme, başıma
değdirdi. Sonra beni eve soktu. Bir de baktım ki birtakım Medineli kadınlar. Evdeler. Bana şöyle
demeye başladılar:
– “Hayırlı, bereketli olsun. İyi şanslar.
Annem beni bu kadınlara teslim etti. Bunlar benim saçımı başımı yıkadılar, beni güzel bir biçimde
hazırladılar. Peygamber’le birden karşılaşmaktan başka hiçbir şey beni korkutmamıştı. Kadınlar, beni
ona teslim ettiler. Ve ben o sıralar 9 yaşındaydım.” (Bkz. aynı hadis kaynakları)
Bu hadisten çıkan kimi sonuçlar da şöyle özetlenebilir:
- Muhammed’le Aişe evlendiklerinde üç yıl geçmeden cinsel ilişkide bulunmamışlardır.
– Evlendiklerinde Aişe 6 yaşında, cinsel ilişkide bulunduklarındaysa 9 yaşında bulunuyordu.
Muhammed’se bu evlenme sırasında 49, gerdeğe girdiğinde 52 yaşındaydı.
- Aişe, Muhammed’in koynuna verilmek üzere götürüldüğünde, salıncakta sallanıp oynayan bir oyun
çocuğuydu. Yani Muhammed, o yaşında, böylesine bir çocukla cinsel birleşimde bulunmuştu.
Bunu, sağlam hadis kaynaklarında bulunan sağlam hadisler anlatmasa, İslamcı kesim, “yalan, iftira”
diye niteleyecektir. – Aişe, gerdek odasında Muhammed’le karşılaşınca -kadınlar tarafından teslim edilmiş olsa bile korkmuştu.
Bir Kız 9 Yaşında Geldiğinde, İslam Hukukunda “Şehvet Konusu (Müştehat)” Oluyor
Aişe 9 yaşındayken Muhammed’in koynuna sokulmuş olunca, İslam hukuku bundan bir sonuç
çıkarıyor: “9 yaşındaki bir kız, müştehat (şehvete konu olabilecek çağda) sayılır.” diyor. Ve bu nedenle
de 9 yaşındaki bir kızla evlenilebileceğini bildiriyor. (2)
Aişe, Muhammed’in karısıyken büyüyecek ve 18-19 yaşına geldiğinde de Muhammed’in ölümü
üzerine, kimi kumaları gibi, çok genç yaşta dul kalacaktır. Ve hiçbir erkekle evlenmemeye “mahkum”
edilerek… Muhammed’in karıları, müminlerin anaları sayıldığı için…
—————————————————————————————————–
1- Bkz. Buhari, e’s-Sahih, Kitabu Menakıbi’l-Ensar/44; Tecrid, hadis no. 1553; Müslim, e’s-Sahih,
Kitabu’n-Nikah/69, hadis no. 1422
2- Bu fıkıh hükmünü görmek için bkz. Muhammed Ali Tehanevi, Keşşafu Istılahati’l-Fünun, 1/788.





Kaynak : http://birsurprizimvar.net/islamgercekleri









34 yorum

  1. Unknown says:

    Hadis-i şerif'i yazan kendi imansızlığıyla çarpıtmış.
    Hadis-i şerif böyle değildir, isteyen Müslim, Nikah, 69 u ve Buhari'den 1553 no'lu hadis-i şerifi okuyabilir.
    Benim Muhaddis.org ve Kuranikerim.com isimli siteleri kaynak göstererek aldığım, bu çarpıtılmış hadis-i şerifin aslı şöyledir:
    "Rivâyete göre şöyle demiştir: Ben altı yaşında bir kız iken Nebî salla'llahu aleyhi ve sellem beni akd ve nikâh eylemişti. (Üç sene sonra) biz Medîne'ye hicret ettik. Hâris İbn-i Hazrec oğullarının menziline indik. Müteâkıben ben, sıtmaya tutuldum. Bu cihetle saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulduktan sonra) saçım gürleşti, uzayıp omuzlarıma döküldü. Bir kere ben, arkadaşlarımla berâber salıncakta oynarken annem Ümmü Rumân bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Beni ne edeceğini bilmiyordum. Annem elimi tuttu. Tâ evin kapısı önün (e geldiğimizde ora) da beni durdurdu. Ben de yorgunluktan kaba kaba soluyordum. Nihâyet soluğum biraz yatıştı. Sonra annem biraz su aldı. Onunla yüzümü, başımı sıvazladı. Sonra beni eve koydu. Evde Ensâr'dan birtakım kadınlar hazır bulunyordu. Bunlar bana: - Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmet getirdin! di(ye alkışla) dılar. Annem beni bu kadınlara teslîm etti. Bunlar da benim kılığımı, kıyâfetimi düzlediler ve Resûlullah'a teslîm ettiler. Beni hiçbir şey sıkmadı. Ancak Resûlullah salla'llahu aleyhi ve sellem'i habersiz görünce sıkıldım. (Resûlullah bir sedir üzerine oturmuştu. Yanında Ensâr erkeklerinden, kadınlarından oturanlar vardı. Beni Resûlullah yanına oturttu). Ensâr kadınları beni Resûlullah'a takdîm ettiklerinde ben dokuz yaşında bir kızdım."

    Böyle bir hadis-i şerifi çarpıtma çabasına düşmenin manası yoktur. Gerdek ile, ilişki ile hiç alakası olmayan bu hadis-i şerifi bu şekilde çarpıtmak ancak insanların aklına şüphe sokmak içindir.

  2. Unknown says:

    Böylesine bir isnadı ancak Hz. Muhammed Sallallahü Aleyhi ve Sellem'i yalnızca anti-islamik sitelerden araştırıp, gerçek Siyer kitaplarından nasiplenmemiş bir sayfasını dahi okumamış kişiler yapacaktır.
    Zira:
    Hz. Aişe'den bir rivayette;

    'Hz. Muhammed henüz Mekke de iken ve bende oynayan bir çocuk iken 'onların vadeleri kıyamettir. Kıyamet ne dehşetli ve ne acıdır!' mealindeki (kamer s. 46) ayet inmişti... (Buhari 1.cilt Telifil Kur’an bahsi)'

    Bu sure Mekke devrinin birinci döneminde(4.yıl) inmiştir. Hz. Aişe validemiz bu sure ve ayetleri net olarak hatırladığına göre en az 7-8(ya da daha büyük) yaşlarda olması gerekir. Resulullah'ın Hz Aişe'yi istetmesi vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Aişe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Aişe’nin peygamberimizle evlendiği yaşın en az 15-16 olduğu ortaya çıkar. Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli’ nin “Asr-ı saadet' kitabında geçer.
    -
    Bu elbette tam yaş belirlememekle birlikte yapılan araştırmalar Hz. Aişe'nin, Hz. Muhammed Mustafa (aleyhisselatü vesselam )ile 17 yaşında evlendiğini göstermektedir.
    Ki Hz. Aişe önceden Cübeyr isimli biriyle nişanlanmış, bu nişan bozulduktan sonra Efendimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem ile evlenmiştir. Bu ise gösterir ki Hz. Aişe evlilik yaşına gelmiştir.
    Ayrıca Efendimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem'in evlendiği Hz. Aişe validemiz aynı zamanda Efendimiz'in dostu olan Ebu bekir diye bildiğimiz Sıddik lakabıyla, sadığım diyenin yanında hain kalacağı bir sahabinin kızıdır ki, bir kısım inançsızın isnad ettiği gibi uygunsuz bir durum olsa idi, önce o kendi kızının böyle bir uygunsuzluğa karışmasına karşı çıkardı.

    Efendimiz Aleyhisselam'ın Hz. Aişe ile izdivacının en mühim sebeplerinden birisi ona ilim öğretmektir. O Peygamber biliyordu ki ağaç en iyi yaşken eğilir. Hem kadınlara dair mevzuların kadına sorulması daha uygun olacağı için Efendimiz Sallallahü Aleyhi ve sellem ona bilhassa bu konudaki ilimleri öğretmiş, hem kadın kısmının sormaya çekindiği bir kısım kadınlara has mevzuları, Hz. Aişe'ye sordurtmuş ve kendisine o şekilde intikal etmiştir ve Hz. Aişe en fazla hadis ravilerinden biri olmuştur.

    Eğer Efendimiz'in niyeti hâşâ kötü olmuş olsa idi, 25 yaşında iken gidip 40 yaşında olan Hz. Hatice validemiz ile evlenmez, kendi yaşına uygun birini bulurdu. Efendimiz Sallallahü aleyhi ve sellem 53 yaşına kadar yalnızca Hz. Hatice ile evli kalmış olup bir başkasııyla evlenmemiştir.
    Hâşâ eğer niyeti nahoş olsa idi; çok önceden Hz. Hatice'yi boşardı ve diğer evliliklerini 53 yaşından sonra değil önce yapardı.
    Bu konuda daha çok söylenir ancak, bu sual yüzyılların suali. Her yerde cevabı olduğu için bu kadarının kâfi olduğunu düşünüyorum.
    Zaten Efendimiz Sallallahü Aleyhi ve Sellem'in hayatını Siyer kitaplarından okuyan bunları bilmese bile anlar ki: O insanın kötü niyet uğruna böyle bir şeyi yapmasına imkan yoktur. O kendisine peygamberlik gelmeden önce bile Hz. Hatice dışındaki bir kadına el sürmemiştir, aksine zerre kaynak da yoktur.
    Bunun dışındaki her türlü iddia, boş laftır, hurafedir, inançsızların her gün kendi vicdanlarınca daha fazla sorgulanan ve bundan rahatsız olan inançsızlıklarını körükleyerek devam ettirme çabasıdır.

    ----

    Unutmayın! İmansız kimselerin ilk gayeleri akla şüphe düşürmektir. İnsanı tereddüde soktuktan sonra, insan şeytana yenik düşerse Maazallah imanından olacaktır.

  3. Unknown says:

    Bunlar ancak kendisi gibi akılsızları kandırabilirlet.o zamanda sizin gibi dinsiz Ebû cehiller Ebû lehebler vardı onların Kafası çalışmadı da bi siz akıllısınız demi Müslümanların Kafası hiç çalışmıyor da hadisler ile kendilerini çürütecekler.müslüman günde bel vakit namaz kılar siz günde beş vakit porno izlersiniz heryerde ben Özgürüm evlenmeden istediğimle yatarım Bekaretimi istediğime istediğim yaşta veririm dersiniz kim kime dum duma yaşarsınız ananızı yakalasanız affetmezsiniz sonra burda üstün ahlak sahibi efendimize laf söylersiniz ahlak size kalmışsa bitmiş demektir.hadi oradan

  4. Unknown says:

    Son cumleni okuduktan sonra hangimizin daha ahlaksiz olduguna karar verdim. Ben bir deistim hatta ataistte diyebilirsin ancak ahlaki konularda herkese herseye karsi saygim sonsuzdur. 13 tane kadinla evlenip bunlardan biri ha 9 ha 15 yasinda olmasi, birinin evlatlik aldigi oglunun karisi olmasi. Herseyi gectim 13 tane olmasi. Bak ne kendi annemle ne de senin ananla bir alip veremedigim yok. Ateist her birey kotu diye bir tabir yok. Islami ele alip kafa kesenler,yolsuzluk,hirsizlik yapanlar?? Bu saydiklarimi son gunlerde cok net goruyorsunuz bunlar daha cok tehlikeli. Rica ediyorum terbiyesizlik yapmayip birazda saygi duyup yanassaniz da bizimle bildiklerinizi paylassaniz bizde size sorsak siz cevaplasaniz siz bize sorsaniz biz soylesek? Cok afedersin ama ateist evlenmeden yapiyor diye hurafe uydurmayin hala daha turkiyede musluman pedofili insanlar var 10 13 yasinda kizlarla evlendiriliyorlar. Bu adam simdi musluman mi oluyor?

  5. Adsız says:

    Allah size elbette hesap soracak... Cehennem odunlari..

  6. Adsız says:

    Allah size elbette hesap soracak... Cehennem odunlari..

  7. Unknown says:

    kuran'a refkleks olarak inandığını söyleyen zümrenin yorumlarına bakıyorum da hepsi birbirinin aynısı, fırsat olsa karşıdakini öldürecekler ve bunu yapsalar dinlerine hizmet ettikleri için mutlu bile olacaklar. Ömründe Türkiye'deki Öss baraj tandanslı üniversitelerden birinin dahi yüzünü görememiş "aç biraz okuyun" diyen çoğu düşük zekalı, malum kişiye biat edecek kadar kendiyle ve varlığını iddia ettiği değerleriyle çelişen bu profile bakıyorum ve vay ülkemin haline diyorum.
    Düşük zekalı arkadaş, aklın olmadığı aşikar! onun için senin güdülerine hitap edelim,şimdi senin ezelden beri doğruluğuna emin olduğun bu vahiylerin geldiği Arap toplumun var ya farkında olmadan seni absorbe eden iyi bak bak;

    senin babanın babasını bildiğin kesti lan, Talkan Katliamı- Curcan Türk katliamlarına bak bakalım barış dini nasıl yayılmış, barış mı getirmekmiş amaç, babanın babasını öldürüp babanın babasının karısını (artık senin için bir önemi varsa) seks kölesi yapmak mı yoksa taht oyunları mı dersin?..
    Kuran'ın aslı şu an Afganis'tanda ,Irak'taki kafa yapısıdır kimse birbirini kandırıp torbacı konumuna düşmesin. Kuran'da ne yazıyorsa onu uyguluyor bu adamlar, şu riyakarlığa bi son verin artık, "açın okuyun" :D

  8. Unknown says:

    6 yaşın da evlenme:)))

  9. Unknown says:

    6 yaşın da evlenme:)))

  10. Unknown says:

    6 yaşın da evlenme:)))

  11. Unknown says:

    Ağzına sağlık, bu gerizekalılara kapak olsun buda

  12. Unknown says:

    52 yaşına geldigimizde lutfen 9 yasinda bir kızla evlenin oldu mu? Sunnet neticede, yapmalisiniz

  13. Ya acik hadis varken bunu bile kivirmaya calisiyosunuz. Malliginiza kilif uydurmayin. 6 yasinda evlenip 9 yasinda peygambere takdim ettiler diyo kendi agzindan. Daha neyi kiviriyonuz. Yok o donem kizlar fizik olarak cok gelisiyomusta yok her yili ikiyle carpmak gerekmiste. Birakin kardesim hercekler acidir. 30 kusur kadinla beraber olmus adam. Kendi evlatliginin karisini almis. Yahudi kizi safiyenin babasini oldurmus ayni gece gerdege sokmus kadini. Birakin bu isleri gercekleri gorun artik

  14. Unknown says:

    Diyelim aişe 14 yaşındaydı. Peki muhammed kaç yaşındaydı??

  15. Unknown says:

    carpitilmislik nerde? 6 yasinda beni nikah etmisti diyor. 9 yasinda takdim edildim diyor. cok acik degil mi??

  16. Unknown says:

    50 küsür yasinda bi yetiskinin 6-9-15 hadi eeen fazla 17 yasinda bi ergenle
    evlenmesini normal bulmaya calisiyorum ama bulamiyorum???!!!

  17. ms says:

    islamın sübyancılık geleneği peygamberinden geliyormuş

  18. musluman says:

    1400 yıl önceki evlenme;sahip çıkmak,kollamak,kol kanat germek için yapılıyordu bu gün için evlenmeler şehvet,rahat bir ev ortamı,çocuk yapma için yapılıyor belki bin yıl sonra evlenme tamamıyla ortadan kalkar..çocuk yapmayı makineler,cinselliği robot insanlar yapar..yani fikirlerinize hiç katılmıyorum ama düşünme hakkınıza saygı duyuyorum..zulme maruz devenin,aç bir kedinin,susuz bir köpeğin, sahipsiz bir kölenin hakkını düşünen yüce bir şahsiyet bir kadının, kızın hakkını düşünmemiş mi sanki...

  19. Dark says:

    Yaw neyse ne. İster inan ister inanma...

  20. Bok çarpıtmış bu yüzden arap ülkelerinde 9 yaşında çocuklar evlendiriliyor. Işine gelince çarpıtma gelmeyince değil. Neden o kadar kadınla evlenmiş? Yardim etmesi için evlenmek mi gerekiyor ? Ister 9 oldun ister 14 ne farkı var ?

  21. Unknown says:

    Apaçık ortada neyi inkar etmeye çalışıyonuz günümüzdede izinden gidiliyo işte hoca osurmassa cemaat sıçmaz

  22. Seba says:
    Bu yorum yazar tarafından silindi.
  23. Unknown says:

    Öncelikle tarihi konular yaşandığı devir itibari ile ele alınır, o devirde insanların örf adetleri nelerdir araştırılır sonra yorum yapılır bu gün yanlış diye o tarihte yanlış demek cahilliktir. Kaldı ki daha düne kadar belki hala vardır beşik kertmesi vardı bu ülke de. Araştırırsanız yakın zamana kadar tüm dünyada 18 yaşına gelmeden evlenen 18den sonra evde kaldı denen erkek-kadın farketmez evde kaldı denen insanlar var. Araştırmak beyin bedava s, çamur atarak ancak kendinizi küçük düşürür ve cahilliğinize güldürürsünüz. Allah'ın selamı ve hidayeti üzerinize olsuj

  24. Mumumu says:

    Ayşe sahip çıkılacak bir kız değildi ebubekirin serveti muhammedin servetinin kaç katı haberin varmı senin islam aleminin en zengin bikaç insanından biri ebubekirin kızı kendisinden 1000 kat fakr adam tarafından sahiplenildi diyorsan kusura bakma kardeş buna bağnazlık derler

  25. Mumumu says:

    Ayşe sahip çıkılacak bir kız değildi ebubekirin serveti muhammedin servetinin kaç katı haberin varmı senin islam aleminin en zengin bikaç insanından biri ebubekirin kızı kendisinden 1000 kat fakr adam tarafından sahiplenildi diyorsan kusura bakma kardeş buna bağnazlık derler

  26. Mumumu says:

    Koskoca buhardan rivayet 1. Ağızdan hadis var ne kıvırıyon. ayetleri sonradan öğrenmiş olabilir hatırlamak ne alaka bu 1 vahyin başlangıcından 10 yıl sonra olduğuna dair kaynak yok bu 2 17 yaşındaki kızın 50 yasındaki adamla evlenmesini normal görmeniz bize ahlak öğütleri verenlerin ne derece sapık olduğunun göstergesidir buda 3

  27. Mumumu says:

    Sizin islama inanmanız yada inanmamanızın bize en ufak bi katkısı yada zararı yok neden sizi dinden çıkarmaya çalışalım lan ne deişik insanlarsınız biz sadece doğru ve mantığa yakın olarak gördüğümüz şeyleri insanlarala paylaşırız

  28. Mumumu says:

    Ayrıca sende biliyorumki 80 tane kaynak çıkarsanda buharı ve müslimin aynı anda rivayet ettiği bi hadisin sahaihliğinin yanına yaklaşamaz

  29. .. says:

    9 yaşinda ki kız çocuğu ile ilişkiye girip evlenen bir peygamber,kadınlar sizin için döl ekme yeridir onlara dilediğiniz gibi varın(bakara223) ,nitekim ahzab37 ve dahası... Ama bunları söyleyince de dediğiniz tek şey "gerçek islam bu değil,orda gizli mesaj var,onu demek istememiş.." evet ya haklısınız

  30. Unknown says:

    Bütün kainatı yoktan var eden yüce Rabbimiz yeryüzünü insanlığın emrine vermiş, yaratılmışların en güzeli ve yaratılmışların yaratılma sebebi Hz.Muhammed'e Allah neyi emrettiyse, Hz.Muhammed'te onu uygulamıştır. Ki yanlış bi davranış yaptığında bile ayetiyle onu sert bi şekilde uyaran(örnek olarak abese süresinde kör bir âmâ ya umursamaz tavrını sert bir şekilde uyarmıştır rabbimiz) Rabbimiz Hz aişe ile izdivacinda yanlış bi davranışı olsaydı elbette uyarırdı onu. Çünkü her şeyin en iyisini bilen Allahtır. Onun için sebebi sual olmaz.

  31. Unknown says:

    Evrensel bir din ve tarihin en ahlaklı denen Muhammed için bu tür bir ayrım vs. Yapamazsın ama. Kast ettiğin basit bir kral, bir devrimci vs. Değil. Kast ettiğin kişi kendini peygamber ve en ahlaklı insan ilan eden bir kişi.

  32. Murat says:

    Ben elhamdülillah müslümanım... hz muhammed ş.a.v in aişe ile 9 yaşında evlendigine inanıyorum... cunki sahih hadis.... bunu inkar etmek hz. Ayşeyi yalanlamak olur... çıkartma toplama bilme ile 9 u 17 18 yapmak falan komik olur.... bu din bizim dinimiz.... 9 sa 9 dur bitti.... o zaman diğer hadislerde inkar etmemiz lazım.... doğumu belli ölümü belli evlilik tarihi belli.... bence gerek yok... nisa 34 deki darbe yani kadınları dövün ayetini kimisi parentez le hafif dövün demek istiyor derken kimisi daha ileriye gidip salıversin gitsin demek istiyor diyor... ondan sonra işin icinden çıkılmaz hal alıyor... 1400 yıldır öyleydi simdi böyle mi öldü.... yapmayın.... inanan inanır inanmayan kendine baska din baksin...ateistlerde eleştirmesin onlarda kıçı sıkışınca mecbur allaha sığınır....

  33. Unknown says:

    yahu arkadaş sahtekarlık yapmayın işinize gelen hurafeleri alarak yaşı artırmaya çalışıyorsunuz bal gibi de muho 9 ayşeyle yaşında evlenmiştir ve pedofilidir

  34. Unknown says:

    ve ayşe muho peygamberliğini ilan ettikten 5 yıl sonra doğmuştur

Leave a Reply

Copyright 2013 Risale-i Ateizm All rights reserved Designed by Risale-i Ateizm